O καιρός σήμερα

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

“Και το βραδυ στις ταβερνες ρετσινες και ανταρτικα”


γράφει ο Κοσμάς Ιατρίδης , Μαθηματικός 
- BMathSc Aristotle University of Thessaloniki-
Αλήθεια αναρωτηθήκαμε ποτέ αν πραγματικά μας άξιζε ένα καλύτερο μέλλον ; Είμαστε ο περιούσιος λαός που όλοι μας φθονούν και μας ζηλεύουν λόγω της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας ; Ποιας ιστορίας ; Αυτής της Ρεπούση ή μήπως της Γιαννάκου ; Της ιστορίας που αναφερόμαστε πάντα με ισχυρές δόσεις προγονολατρείας , μην έχοντας να δείξουμε κάτι μεταπολεμικά , ενώ ταυτόχρονα ακούμε την κάθε λογής μπαρούφα από τον βουλευτή(!) του ΣΥΡΙΖΑ Τατσόπουλο ; Άραγε ποιον πολιτισμό ; Αυτόν του Πάνου Κιάμου , της Πάολα και του Κραουνάκη ; Mήπως του πολιτισμού που αναδεικνύει το Υπ. Πολιτισμού δίνοντας την ορχήστρα της ΕΡΤ στον Πλιάτσικα και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο Ρέμο και την Θεοδωρίδου ; Αναρωτιέμαι άδικο θα είχε εάν ο θεατής του εν λόγω επιστεγάσματος της τέχνης πήγαινε με ένα μπουκάλι Johnie (το κόκκινο) και 2 λίτρα Coca Cola για να θαυμάσει το υπερθέαμα ; Μήπως θα έπρεπε να σεβαστεί τον χώρο ; Μήπως οι διοικούντες του χώρου θα έπρεπε να σεβαστούν τον λόγο ύπαρξής του ;

Εδώ θα πρέπει να αναφερθούμε και στον νέο Αριστοφάνη με το πηγαίο χιούμορ που μπορεί να κάνει μία μεσήλικη γυναίκα (και μόνο αυτήν) να χαμογελάσει και να ξεχάσει τα προβλήματά της , που ήδη έχει ξεχάσει βέβαια μετά από την Τατιάνα και την Λαμπίρη . Γιατί αυτό θέλει ο κόσμος μωρέ ! Κάτι να ξεχαστεί ! Και μάλιστα ξεχνιέται τόσο πολύ ώστε δεν έχει όρεξη και ανάγκη να λύσει τα προβλήματα του ! Ο Αριστοφάνης λοιπόν εμφανίζεται κάθε βδομάδα στο πιο αντιγερμανικό κ όμως γερμανικό κανάλι της Ελλάδος για να μας θυμίσει να επαναστατήσουμε και να διεκδικήσουμε δικαίωμα ψήφου για τους νέους άνω των 16 ετών , έτσι ώστε μετά το 7ωρο DotA (ή αλλιώς επαναστατική γυμναστική ) να μην ξεχάσουν να ψηφίσουν τον πολυαγαπημένο του (μετά το 2008 ) Αλέξη Τσίπρα .
Θα μείνω λίγο παραπάνω στον συγκεκριμένο . Όχι από εμπάθεια . Αλλά διότι μέσω αυτού μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα το φαινόμενο “Έλληνας” . Σοβιετικό μυαλό συνδυαζόμενο με καπιταλιστική κοιλιά . “Και το βράδυ στις ταβέρνες ρετσίνες και αντάρτικα” όπως είχε πει πετυχημένα ο Πανούσης . Πλέον στο “αντάρτικα” αντικαθιστούμε την λέξη “ελικόπτερα” , από το πιο hot σύνθημα του τελευταίου έτους . Και οι “ταβέρνες” του άσματος αντικαθίστανται από την “τηλεοπτική θαλπωρή” , πάλι από τον ίδιο συνθέτη . Και έτσι επαναστατούμε όμορφα και ωραία , χωρίς να φεύγουμε από το σπίτι μας και να τρέχουμε σε κρύα και ζέστες και να ξελαρυγγιαζόμαστε . Αλλά ευτυχώς δεν είμαστε σαν τα ηλίθια τα αμερικανάκια να τα καταπίνουμε όλα αμάσητα . Εμείς αντιδρούμε ! Πηγαίνουμε και στην Κάντζα άμα λάχει να δούμε live την εκπομπή ! Και αν γίνει κανένας βομβαρδισμός σε Σερβία , Ιράκ και Αφγανιστάν ... ανοίγουμε και τα φώτα για μία ώρα ! Εδώ δεν θα πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω και τον νέο Μάη του 68 που παίρνει σάρκα και οστά στις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών των ελληνικών ΑΕΙ – ΤΕΙ . Αυτές λοιπόν πέραν της υψηλής πολιτικής - γνωστής ως “και Α και ΟΥ” - που παράγουν , βγάζουν και μία καταδικαστική απόφαση για τις επιθέσεις των Ισραηλινών στους Παλαιστίνιους , αποτρέποντας έτσι τον Νετανιάχου από την εισβολή και στην υπόλοιπη Ιερουσαλήμ .
Ο Έλληνας επαναστάτης – πατριώτης λοιπόν , αφού ασκείται πνευματικά με τα παραπάνω μπορεί να κάνει κάτι θαυμαστό ! Συνδυάζει το “στην φυλακή οι πολιτικοί” , το “να φέρουν πίσω τα κλεμμένα” , ταυτόχρονα με το “έχω έναν φίλο που μπήκε με βύσμα στην νομαρχία , τώρα κάνει ζωάρα και έχει και τα τυχερά του” . Βέβαια εάν του ανταπαντήσεις ότι είναι αναξιοκρατικό κτλ. Ο ίδιος άνθρωπος που τασσόταν πριν 5 λεπτά υπέρ της κάθαρσης θα σου απαντήσει αντρίκια ντόμπρα και πειραιώτικα “μαγκιά του” . Αυτή η νοοτροπία δεν έχει πολιτικό χώρο . Είναι διαδεδομένη σε όλο το πολιτικό φάσμα . Έχω φίλους αριστερούς και δεξιούς και ξέρω εγώ !
Με την ίδια σαφώς λογική ψήφιζε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με ποσοστά 80-90% , λέγοντας παράλληλα ότι βαρέθηκε τους ίδιους και τους ίδιους ! Τους υποστήριζε για να τον βολέψουν , οι πολιτικοί αντίπαλοι ήταν οι κακοί της υπόθεσης , όχι για πολιτικούς λόγους σαφώς , αλλά γιατί δεν είχαν βολέψει τον καημένο τον κοσμάκη (το καημένος πάει πάντα με το κοσμάκη στην κακομοιρίστικη κοσμοθεωρία του Έλληνα) . Και ξαφνικά , εν έτη 2010 , τι ανακάλυψε ο Έλληνας ; Ότι οι πολιτικοί βόλευαν αναξιοκρατικά κόσμο στο δημόσιο ! Μετά από 35 χρόνια μεταπολίτευσης μπόρεσε να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα ! Ξαφνικά ένιωσε εξαπατημένος και προδομένος . Και ποιοι έφταιγαν γι αυτό ; Οι άλλοι βέβαια ! Ο ίδιος μάλλον δεν ψήφιζε ποτέ ... ή πείστηκε από τα λόγια του Γιώργου , του Κώστα και του Αντώνη ! Συνεπώς ή είναι πολιτικό νήπιο ή η ατομική ευθύνη των επιλογών αντίκεινται στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα . Όσο για τους φόρους ... προφανώς δεν τους πληρώνει . Γιατί να το κάνει αυτό , εφόσον και οι 5 νταβατζήδες καταληστεύουν τον εθνικό μας πλούτο ; Αλλά και γιατί οι 5 νταβατζήδες να πληρώσουν αφού οι Γερμανοί μας χρωστάνε κάτι δις από τις πολεμικές αποζημιώσεις ; Και γιατί οι Γερμανοί να τα δώσουν , αφού ο Σόρος κινεί το παγκόσμιο παιχνίδι και κερδοσκοπεί πολλές φορές εναντίων τους; Αλλά και ο Σόρος τι φταίει ; Αυτός έστησε τον παγκόσμιο νεο-καπιταλισμό ;
Τι μας έλειπε λοιπόν ; Ήμασταν cool ωραίοι και ΠΑ(Σ)ΟΚτζάκια (όλων των χρωμάτων της έριδος , πράσινοι , μπλε , κόκκινοι) και να σου που σκάσανε οι κακοί Γερμανοί , αυτοί οι κουτόφραγκοι απολίτιστοι που ζούσαν στις σπηλιές όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες , αλλά ήταν στην κυβέρνηση στην χρυσή(;!) 7ετία του ελληνικού ποδοσφαίρου (κάτι Νίτσε , κάτι Γκαίτε και λοιποί Γερμαναράδες δεν νοούνται ως πολιτισμός . Εξ άλλου μέχρι και οι Scorpions αναγνώρισαν την πολιτιστική ανωτερότητα του είδους μας όταν δήλωσαν ότι ο Β.Παπακωνσταντίνου είναι ο απόλυτος ροκ σταρ!). Αυτοί λοιπόν θέλοντας να μας φάνε όλη την περιουσία μας βάλανε ετσιθελικά στο ΔΝΤ έτσι ώστε να αγοράσουν κοψοχρονιά . Εμείς τι κάναμε ; “Σηκωθήκαμε από καρέκλες ντιβάνια καναπέδες” πήγαμε μισό μήνα , πριν τα μπάνια του λαού εννοείται , στις πλατείες , κάναμε το επαναστατικό μας χρέος και ψηφίσαμε Σαμαρά ! Προδότες και γερμανοτσολιάδες αλλά ... αλλά ! Όλα κι όλα ! Και η αντίδραση έχει τα όρια της ! Αλλά και στις επόμενες εκλογές δεν θα ξεχάσουμε να αντιδράσουμε ψηφίζοντας Τσίπρα γιατί μας άρεσε η ατάκα της επαναδιαπραγμάτευσης νο2 και οι 150000 προσλήψεις στο δημόσιο. Αν και πιστεύω ότι όταν και αν βγει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση ίσως είναι τυχερός . Με ποια έννοια ; Όπως ο Καραμανλής διαπραγματευόταν κάποτε την ένταξη στην ΕΟΚ , αλλά στον Ανδρέα έκατσαν τα 4 πακέτα Ντελόρ ώστε να φέρει τον λαό στην εξουσία , έτσι λοιπόν και ο Τσίπρας μπορεί να είναι τυχερός στο timing και να πάρει ένα πακέτο ανάπτυξης δώρο στις ιδιωτικοποιήσεις του Σαμαρά . Όπως είδα κάπου πετυχημένα να γράφεται “οι αριστεροί που εξαπάτησε ο Ανδρέας το 81 είναι οι ίδιοι με τους ΠΑΣΟΚους που εξαπατά ο Τσίπρας σήμερα”.
Θα μπορούσα να κλείσω ηθικοπλαστικά . Δηλαδή ότι ζητούμενο παραμένει η πολιτική μας συνειδητοποίηση και ενηλικίωση , το κλείσιμο των αυτιών στις Σειρήνες των ΜΜΕ και στον λαϊκισμό , η προσπάθεια δημιουργίας μίας πολιτείας ευνομούμενης και αξιοκρατικής, ενός κράτους που σέβεται τον πολίτη , μίας κοινωνίας με αίσθηση των υποχρεώσεών πέραν των δικαιωμάτων της . Όλα αυτά είναι αδύνατα , το ξέρουμε όλοι ας μην αυταπατόμαστε .
Μέχρι νεωτέρας ας ζήσουμε με το ΔΝΤ , με μία βουλή απαρτιζόμενη από τον Μεϊμαράκη , τον Τατσόπουλο και τους ομοίους τους και ας χαρούμε με την εθνική μας εορτή ! Τα 20 χρόνια Φοίβου !
Και πολύ μας είναι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου