O καιρός σήμερα

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Οκτωβριος 2012.. μηνας γεγονοτων.


όπως είχα αναφέρει στα μέσα Ιουλίου, ο Οκτώβρης είναι ο μήνας που θα γίνουν τα περισσότερα στην περιοχή, εντός και εκτός Ελλάδος. Να θυμίσω λοιπόν.. 
1. Είχα αναφέρει οτι με την σύνοδο κορυφής της ΕΕ θα αποφασιστεί το μέλλον του ευρώ με κύριο θέμα την Ισπανία και φόντο την Ιταλία. Εξού και τα ευνοϊκά σήμερα επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας και η "φιλική" προσέγγιση προς την Ισπανική Κυβέρνηση. Επίσης είχα πεί οτι εκεί που θα είναι φιλικοί προς εμάς ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΠΡΟ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ, θα κάνουν απότομη μεταστροφή όταν σιγουρέψουν οτι δεν υπάρχει κίνδυνος πια... σήμερα μάθατε για τον Τόμσεν και την άτεγκτη στάση της Τρόϊκά. Να είστε σίγουροι οτι θα είναι εκεί και δεν θα κάνουν πίσω. Είτε θα πάρουν αυτό που θέλουν.. είτε θα μας αφήσουν να φύγουμε μόνοι μας καθώς μη παροχή δόσης των 31 δις συνεπάγεται δρχ.. μην γελιέστε καθόλου για αυτό.

2. Για το θέμα Συρία είχα πεί οτι είναι η κερκόπορτα για το Ιράν καθώς είναι το μοναδικό κ
ράτος που τηρεί υποστήριξη ακόμα για οργανώσεις τρομοκρατικές κτλ.. Όσο το καθυστερούν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ , αυτό το κλίμα του Ισλαμικού φονταμενταλισμού θα εξαπλώνεται.. μέχρι εκεί που θα είναι η απόλυτη αφορμή (ΟΧΙ Η ΑΙΤΙΑ), για να δοθεί αρχή επέμβασης. ΦΟΝΤΟ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΡΑΝ και τα πετρέλαια του.. μην γελιέστε.. αυτό είναι το κυρίως γεύμα και για αυτό Κίνα και Ρωσία απλά φαινομενικά στηρίζουν Συρία, αλλά στην ουσία είναι μαζί με Ιράν.

3. Η Τουρκία.. η Τουρκία έχει ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.. Κουρδικό, Συριακό.. και πετρέλαια που μένει εκτός έχοντας το Ισραήλ να την πιέζει πλέον ασφυκτικά, μαζί με την Ελλάδα που άθελα της έχοντας δώσει βάση εκμετάλλευσης σε Ε.Ε. και ξένες εταιρίες για έρευνες και γεωτρήσεις, .. έτσι είναι σίγουρο οτι θα κάνει θερμό επεισόδιο και δυσμάς.. Με την Συρία στην ουσία είναι έτοιμη.. με τους Κούρδους του Ιράκ είναι σε πόλεμο..θέλει άλλον ενα εχθρό για να συσπειρώσει τον κόσμο της.

4. ΗΠΑ..οι ΗΠΑ είναι οι αδιαμφισβήτητοι πλανητάρχες. Η Ε.Ε. τρώει χαστούκια και ανεβοκατεβαίνει το ευρώ κάθε φορά που το ΔΝΤ και οι οίκοι αξιολόγησης (μην ξεχνάτε που έχουν έδρα) , μπαίνουν σε διαδικασίας κρίσης και αξιολόγησης. Σήμερα το ΔΝΤ λέει οτι φεύγει απο Ελλάδα και το ευρώ κατρακυλάει.. και περιμένετε να δείτε τι θα γίνει στις 8/10 που είναι η σύνοδος με τραπεζίτες και κορυφαία άλλα στελέχη.

Είναι και πολλά άλλα ακόμη φυσικά όπως οι εκλογές στις ΗΠΑ κτλ κτλ..το θέμα είναι βέβαια πως μας επηρρεάζουν εμάς.. Να σας πω... με ρίσκο βέβαια.., αλλά θα το πώ.. Αν πάρουμε την δόση των 31 δις... θα έχουμε κράτος και κυβέρνηση μέχρι και Δεκέμβρη.., μετά θα έχουμε εκλογές καθώς κανένα μέτρο δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί.. αφού ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ και το έλλειμα θα χτυπήσει κόκκινο..

Αν δεν πάρουμε την δόση των 31 δις.. τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου