O καιρός σήμερα

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

To τελος των ψευδαισθησεων


Σοκαρισμένοι οι περισσότεροι παρακολουθούν τις αντιδράσεις των μουσουλμάνων για το τραγικού επιπέδου βίντεο που γελοιοποιεί τον Προφήτη. Είναι το παράδοξο της Δύσης, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα ανθρώπων τα οποία οι ίδιοι αγνοούν εντελώς. Η ελευθερία της έκφρασης όπως την κατανοούμε εμείς δεν έχει κανένα νόημα σε ανθρώπους που βιώνουν τελείως διαφορετικές αξίες. Αν εξαιρέσουμε τους δυτικοτραφείς άραβες, οι υπόλοιποι ζηλεύουν και φθονούν την Δύση για τον πλούτο και την ισχύ της και δεν έχουν καμία διάθεση να υιοθετήσουν τον πολιτισμό της.
Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η “Αραβική Άνοιξη” είναι ένα κίνημα εκδημοκρατισμού που σαρώνει τα αυταρχικά καθεστώτα στην Αφρική και την Μέση Ανατολή. Είναι παράνοια η εμμονή των Δυτικών να ερμηνεύουν τον κόσμο με βάση τις αξίες τους. Τα κινήματα της Αραβικής Άνοιξης αποτελούνται από ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων δυσαρεστημένων από την υπάρχουσα κατάσταση. Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις καταστάσεις, την εξουσία θα την αναλάβει το πιο δυναμικό και οργανωμένο κομμάτι (ή συνιστώσα όπως θα λέγαμε στην Ελλάδα) : Οι Ισλαμιστές. Με την φόρα που έχουν πάρει είναι λογικό να θέλουν να κρατούν ζεστή τη χύτρα βάζοντας φωτιά με φανατισμό. Ο θάνατος του πρέσβη των ΗΠΑ στην Λιβύη, υπογραμμίζει αυτές τις αντιφάσεις.
Για όσους στην χώρα μας χασκογελάνε με τα παθήματα των αμερικανών, όπως έκαναν και με τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους, θα τους έλεγα να ρίξουν λίγο νερό στο πρόσωπο τους να φύγει η ιδεοληψία. Ο χρόνος που  οι “κατατρεγμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ” θα διεκδικήσουν τον σεβασμό των ισλαμικών αξιών τους δεν είναι μακριά. Ήδη από ότι φαίνεται σφάζουν γάτες και σκύλους για να λαδώσουν το άντερο τους. Σε λίγο οι γυναίκες δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς μπούργκα στις γειτονιές με μουσουλμάνους, ούτε ο χασάπης θα μπορεί να πουλά χοιρινό κρέας. Οι εφημερίδες θα προσέχουν τι σκίτσα δημοσιεύουν, αν δεν το κάνουν ήδη από τον φόβο των επεισοδίων. Το ότι θα καταφέρουμε να ενσωματώσουμε μεγάλο αριθμό μεταναστών δίχως να αλλάξουμε και εμείς είναι εντελώς παράλογο. Όπως παράλογο είναι να μας πουλάνε οι αριστεροί τα “ανθρώπινα δικαιώματα”, δηλαδή την ιδεολογία των νικητών του Ψυχρού Πολέμου ως κάτι διαχρονικό και προοδευτικό.
Γιώργος Χαρκοφτάκης
http://manamachine.wordrpess.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου