O καιρός σήμερα

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ο ΠΑΤΗΡ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΦΑΡΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Τον ιερέα και ψυχοθεραυπευτή Φιλόθεο Φάρο, μιά ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου της γραφής και των μεταφυσικών και θεολογικών αναζητήσεων, φιλοξενεί στην εκπομπή ''Απόστροφος'', ο δημοσιογράφος Ζαχαρίας Σώκος. Σε δύο συνεχόμενες εκπομπές, τις Τετάρτες 5 και 12 Ιουνίου στις 8.00-9.00 το βράδυ.
     Ο πατήρ Φιλόθεος Φάρος σπούδασε πολιτικές επιστήμες, νομικά και θεολογία. Το 1962 έγινε ιερέας και συνέχισε τις σπουδές του στην ποιμαντική ψυχολογία και ποιμαντική συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ. Δίδαξε στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού και εργάστηκε στην πρότυπη ψυχιατρική θεραπευτική κοινότητα Human Resource Institute της Βοστώνης. Στην Ελλάδα προσπάθησε να θέσει στην υπηρεσία της Εκκλησίας την εμπειρία του. Εχει γράψει πολλά άρθρα, μελέτες και είκοσι βιβλία που αφορούν άμεσα στην ζωή του ανθρώπου όπως ο γάμος, ο έρωτας, ο θάνατος, το πένθος κλπ.


    Στις δύο συνεχόμενες εκπομπές ο πατήρ Φιλόθεος Φάρος αναφέρεται κυρίως στη σημασία της απώθησης της οργής, δηλαδή του συναισθήματος, που ενοχοποιείται για πολλές ψυχικές διαταραχές και πως αυτό εκφράζεται στον άνθρωπο της Ανατολής-όπου κατά βάση ανήκουν οι Έλληνες-σε σχέση με τον άνθρωπο της Δύσης. Επισημαίνει επίσης τη στάση -κυρίως της ελληνίδας μάνας -απέναντι στο αγόρι της που το ευνουχίζει προκειμένου να μην φύγει από κοντά της. Αναφέρεται επίσης στον έρωτα αλλά και στον αντίποδά του το θάνατο.


http://www.youtube.com/watch?v=HLKH5BmPVzM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου